Danışmanlık Alın

Başlıklar

Dijital Dönüşüm Nedir?

Dijital dönüşüm demek, zamanla değişen toplumsal ihtiyaçlarını gidermek için modern teknolojinin bilgi ve iletişim alanında sunduğu imkanlar demektir.Eskiden dijital dönüşüm analog kayıtların dijital ortamda işlenmesiydi. Devamında e-hizmet sistemi ile sürecin dijital ortama aktarılması gerçekleşti.

Dijital dönüşüm, dijitalleşen dünyanın hızını ve kolaylığını iş hayatımıza aktarmamıza yardımcı olacaktır. Günümüz de alışverişin e-ticarete kaydığı bilinmektedir. Bu süreçte güvenlikten ödeme şekline kadar tüm her şeyi dijital dönüşüm kapsamaktadır. Eskilerden alışılagelmiş evrak saklama, belgeleme gibi yöntemler zamanla değişim göstermektedir. Dijital dönüşüm hem zaman kazandırma açısından hem de evrak ve belgeleme ile uğraşma açısından oldukça avantajlıdır. Dijital dönüşümü seçen şirketler ise rekabette her zaman bir adım önde oldukları gözden kaçmamaktadır.

Dijital dönüşüm demek, zamanla değişen toplumsal ihtiyaçlarını gidermek için modern teknolojinin bilgi ve iletişim alanında sunduğu imkanlar demektir.Eskiden dijital dönüşüm analog kayıtların dijital ortamda işlenmesiydi. Devamında e-hizmet sistemi ile sürecin dijital ortama aktarılması gerçekleşti.

Dijital Donusum Nedir 1

Dijital Dönüşüm Unsurları

Dijital dönüşüm denildiği zaman birçok kişinin aklına teknoloji de dönüşüm gelmektedir. Fakat asıl konu ise, firmaların işini çok daha farklı şekilde yapması anlamındadır.Ülkemizde dijital dönüşüm sık sık ele alınan konular olmasına rağmen ne yazık ki bu alanda gerçekleştirilmiş olan çalışmalar oldukça az olduğu görülmektedir. Dijital dönüşüm süreçlerinin en önemli maddelerini sıralamak gerekirse; insan, süreç ve teknolojidir.

Bu önemli olan üç unsur dijital dönüşüm için oldukça önemlidir. dijital dönüşüm işlemini gerçekleştirmek için bu üç unsur sürece dahil edilmektedir. Aksi takdir de bu işleyiş gerçekleştirilemez. İşte tamda bu süreci gerçekleştirmek için ajansımızın size çok büyük yardımı olacaktır.

dijital dönüşümün unsurları

Dijital Dönüşümün Faydaları

Raflar ve odalar dolusu dosyalar, klasörlenmiş fatura arşivleri ve saklama işlemi için masraflar artık tarihe karıştı. Edinilen bu avantaj ile gereksiz iş yükü de ortadan kalktı. Her şey dijital ortama taşındığı için dosya masrafı, klasörleme gibi sorunlarda ortadan kalktı.

Dijital dünya sayesinde istenilen zamandaki evraka ulaşılması mümkün hale geldi. Anlık veri kaydı ile hata olasılığı ortadan kalkmıştır. Ayrıca verilerin kaybolması gibi bir durum da ortadan kalkmıştır. Bu evraklar için binlerce ağacın kesilmesi de engellenmiş olup çevreye de büyük katkısı olmaktadır.

dijital dönüşümün faydaları

Zamandan ve paradan tasarruf sağlamak isteyen tüm şirketlerin faydalanabileceği bir işlemdir. Dijital dönüşüm eğitimden sağlık sektörüne, hizmet sektöründen imalat sektörüne kadar akla gelebilecek tüm alanlarda kullanılmaktadır. Ajansım size bu konu ile ilgili tüm imkanları sunacaktır.

Dijital dönüşüm sadece dijital teknolojileri kullanmak anlamına gelmemektedir. Dönüşümün amacı çalışma şekillerini temelden değiştirip, teknolojinin sunmuş olduğu fırsatları şirketin DNA’sına yerleştirmeyi amaçlamaktır.Dijital dönüşüm tek yönlü değildir. Firmalar modern teknolojiyi kullanarak daha verimli bir otomasyon kullanmayı amaçlar. Böylece dijital dönüşüm daha başarılı bir şekilde uyum sağlamaktadır. Ayrıca beklentilere de daha iyi bir şekilde cevap verdiği söz konusudur.

Dijital dönüşüm firmaların çalışma şekillerini tamamen yeniden şekillendirmektedir. Bu oluşan değişim belirli bir alanda dijital dönüşümü kullanmak değildir. Bunun aksine dijital yetkileri tüm organizasyonun içerisinde benimsemektir.

Dijital dönüşüm demek, dünü bugünü ve yarını kapsamaktadır. Bu sebepten dolayı sürekli değişim söz konusudur. Bu sürecin en iyi ve en etkili şekilde sürdürülebilmesi için çalışmalar yapılmaktadır.  Bu çalışmalara ajansımız en başarılı şekilde yanıt vereceğine emin olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir