Danışmanlık Alın

MARKA STRATEJİSİ NASIL KURULMALIDIR?

Marka stratejisi markanın gelişme sürecinin yönetilmesini kapsamaktadır. Her marka hedefi doğrultusunda strateji geliştirmelidir. Hatta her markanın hedefi farklılık göstereceği için birinde başarıya ulaştıran strateji diğerinde olumsuz sonuçlanabilir.

Marka strateji çoğunlukla marka değerini artırmak için yapılan bir plan olarak adlandırılır. Marka değeri ise tüketicinin talebine, önerilerine cevap vererek artmaktadır. Öyleyse marka stratejisi için işletmenin tüketici odaklı düzenlemelerini sağladığını söyleyebiliriz. Strateji kelime anlamı olarak da pek çok ipucu verir. Ortada bir amaç vardır ve ona ulaşmak için çabalamak bir şeyler yapmak gerekir. Uygulanan yöntemler stratejinin içine girer. Atılan sağlam adımlar Marka itibarının artmasını sağlayacaktır. Bu sebeple strateji deyip geçmemek lazım.

Marka Strateji Adımları

Marka strateji adımları rehberimizde bu hizmetimizi verirken nasıl bir yol izliyoruz bunu biraz daha detaylı anlatmaktayız. Profesyonel hizmet aldığınız takdirde sadece bir kelime olan strateji boyut kazanarak başarı grafiğinize ivme kazandıracaktır.

MarkaStratejisi1

Tutarlılık

Markanızın oluşturduğu algı çok önemlidir. Sürekli yön değiştirmek çıkmaz sokaklara sapmanıza sebep olacaktır. Markanızı tanıttığınız her alanda aynı algıyı oluşturmalısınız. Hizmetiniz, sloganınıza zıt düşmemeli, çalışmalarınızın odağı aynı olmalıdır. Örneğin sosyal medya platformlarında markanız adına açtığınız farklı hesaplar var diyelim. Bunların her birinde farklı hedeflerden, hizmetten bahsederseniz müşterilerinizle aranızda güven sorunu oluşturursunuz. Marka stratejisi oluştururken tutarlılığı muhakkak göz önünde bulundurmalısınız.

Tutarlılık - Marka Stratejisi

Özgün İçerikler

Markanızın popüler olması için farklı olmanız gerekecektir. Markanızın hedef aldığı kitle sizden ne bekliyor önce bunu düşünmeli daha sonra içerik oluştururken ipuçlarını kullanmalısınız. Özellikle dijital medyada görünür olmak içerikle mümkün olduğu için etkileşim alabileceğiniz tarzda paylaşım yapmalısınız. Sıradan markalar olanla yetinirken farklı ve belli bir strateji doğrultusunda hareket edenler özgün içerik üretirler. Biricik olmak markayı özel kılmaktadır. Hedef kitlenizi ne derece şaşırtır ve beklentilerini karşılarsanız aynı oranda olumlu geri dönüş alırsınız.

Hedef Kitle Analizi

Kime hitap ettiğinizi bilmeden bir yola çıkmamalısınız. Markanızın ürettiği ürün, sattığı hizmet kimler tarafından ilgiyle takip ediliyor bunu analiz etmelisiniz. Tabii teknoloji sayesinde hedef kitle analizi yapmak da kolay bir hal aldı. Marka stratejisi için en önemli basamaklardan biri olan hedef kitle analizi stratejiinin doğru belirlenmesinde etkin rol oynar. Sizden kim neden ürün yahut hizmet almalı odaklanın. Ya da bize güvenin profesyonel çalışanlarımız markanız için hedef kitle analizini en gerçekçi şekilde yapsın.

Rakiplerinizi Takip Edin

Rakiplerinizi Takip Edin

Rakip analizi de en az hedef kitle analizi kadar önemlidir. Markanızı rakiplerinden ayıran özellik nedir? Bunun cevabı stratejiye yön verecektir. Ajansımız markanız için rakip rakip analizi yaparken rakiplerinizin içeriklerinden farklı olarak neler üretebilirsiniz, bunun bilgisini de verecektir. Strateji birden çok dikkate alınması gereken başlığın uygulama aşaması olduğu için sonuç stratejiye bağlıdır. İyi analiz yeteneği tecrübeye bağlıdır. Rakip analizi yapmak için iyi gözlemci olmak gerekir.

Markanızı Özelleştirin

İsminiz, logonuz ve sloganınız güçlü değilse markanızın akılda kalması çok güç olacaktır. İnsanları harekete geçirmek için markanızı özel kılan niteliklere çok dikkat etmelisiniz. Özellikle logo, markanın hemen hemen her şeyidir. Önce görürüz. Logonuzda kullandığınız renkler bile müşterilerinizi etkileyecektir. Müşterilerinizi markanıza çekmek tamamen sizin elinizde. Strateji belirlendiğinde uygulamaya konulmakta vakit kaybedilmemelidir.

markanızı özelleştirin

Hatta daha önce markanıza ait bir logonuz var ama değişime gitmek istiyorsanız bunun bile bir strateji olabileceğini unutmayın. Falanca marka logosunu değiştirdi! Haberi bile dikkat çekmenize yetecektir. Marka stratejisi uygulama konusunda çabuk ve akıllıca davranmak markanızın büyümesini hızlandırır. Özel olmak markanızın bilinirliği için ihtiyaçtır.

Dijital Dönüşümün Faydaları

Raflar ve odalar dolusu dosyalar, klasörlenmiş fatura arşivleri ve saklama işlemi için masraflar artık tarihe karıştı. Edinilen bu avantaj ile gereksiz iş yükü de ortadan kalktı. Her şey dijital ortama taşındığı için dosya masrafı, klasörleme gibi sorunlarda ortadan kalktı.

Dijital dünya sayesinde istenilen zamandaki evraka ulaşılması mümkün hale geldi. Anlık veri kaydı ile hata olasılığı ortadan kalkmıştır. Ayrıca verilerin kaybolması gibi bir durum da ortadan kalkmıştır. Bu evraklar için binlerce ağacın kesilmesi de engellenmiş olup çevreye de büyük katkısı olmaktadır.

dijital dönüşümün faydaları

Zamandan ve paradan tasarruf sağlamak isteyen tüm şirketlerin faydalanabileceği bir işlemdir. Dijital dönüşüm eğitimden sağlık sektörüne, hizmet sektöründen imalat sektörüne kadar akla gelebilecek tüm alanlarda kullanılmaktadır. Ajansım size bu konu ile ilgili tüm imkanları sunacaktır.

Dijital dönüşüm sadece dijital teknolojileri kullanmak anlamına gelmemektedir. Dönüşümün amacı çalışma şekillerini temelden değiştirip, teknolojinin sunmuş olduğu fırsatları şirketin DNA’sına yerleştirmeyi amaçlamaktır.Dijital dönüşüm tek yönlü değildir. Firmalar modern teknolojiyi kullanarak daha verimli bir otomasyon kullanmayı amaçlar. Böylece dijital dönüşüm daha başarılı bir şekilde uyum sağlamaktadır. Ayrıca beklentilere de daha iyi bir şekilde cevap verdiği söz konusudur.

Dijital dönüşüm firmaların çalışma şekillerini tamamen yeniden şekillendirmektedir. Bu oluşan değişim belirli bir alanda dijital dönüşümü kullanmak değildir. Bunun aksine dijital yetkileri tüm organizasyonun içerisinde benimsemektir.

Dijital dönüşüm demek, dünü bugünü ve yarını kapsamaktadır. Bu sebepten dolayı sürekli değişim söz konusudur. Bu sürecin en iyi ve en etkili şekilde sürdürülebilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalara ajansımız en başarılı şekilde yanıt vereceğine emin olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir